2012. szeptember 30., vasárnap

Földlabdás örökzöldek ültetése

Földlabdás  tuják érkeztek árudánkba! 
Smaragd tuja sok méretben kapható!



Az ősz a földlabdás növények ültetésének fő szezonja
. Az időben elültetett növényeknek kellő idejük van a begyökeresedésre, így a telet nagy biztonsággal átvészelik.
A földlabdás növények gyökérzetét általában jutazsákba burkolják
Ha a gyökérzetet műanyagfóliába burkolják és ráadásul tapintásra puha, szétesett a földlabda, akkor kerüljük el a vásárlást!
A kiszemelt növénynél vizsgáljuk meg a földlabda és növény kapcsolatát úgy, hogy óvatosan egy picit megemeljük azt - a gyökérnyaknál, közvetlenül a földlabda fölött fogjuk meg. Ha nem nyaklik el, akkor nincs hiba.



Ültetéskor nyugodtan hagyjuk a jutazsákot a földlabdán, mert az pár hónap múlva elbomlik, nem fontos levenni azt. Ha mégis le akarjuk venni a jutazsákot a gyökérzetről, akkor azt a már előre elkészített gödörbe tett növénynél tegyük meg és csak az oldalakról fejtsük le a zsákot, ne kockáztassuk azt, hogy esetleg szétessen a kerek labda. Fenyőféléknél különösen fontos, hogy a földlabda egyben maradjon, tehát a földlabdát úgy, ahogy van (juta)zsákostul tegyük a gödörbe!


Forrás: http://magamkert.blogspot.hu
A gödörbe helyezett földlabdára - olyan mélységbe tegyük a labdát, hogy annak felső része valamivel alacsonyabban legyen a talajszintnél - húzzuk rá a korábban kitermelt földet, alaposan nyomkodjuk meg és öntözzünk. Pár perc múlva a maradék földet is húzzuk a labdára és tömörítsük azt. A földlabda körül készítsünk kis tányért, hogy kb. 1-5 liter víz elférjen benne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...